logo-400px

Tandpleje for børn og unge 

Børne- og ungdomstandplejen omfatter alle børn og unge fra 0-18 år, og behandlingen betales af kommunen. I de fleste kommuner forgår børne- og ungdomstandplejen på kommunale tandklinikker. I mindre kommuner kan opgaven være lagt ud til privatpraktiserende tandlæger som det er tilfældet på vores klinik. Tandplejen omfatter en forebyggende og en behandlende del – inklusiv tandretning. 

Du kan finde mere information om tandskifte her.

 
 

Agnes model 2012 325-px-wideValgfrihed under 16 år

Forældre til børn under 16 år kan få tilskud til tandbehandling fra den kommune, de bor i, når blot de modtager kommunale tandplejetilbud hos en privatpraktiserende tandlæge, som kommunen har indgået aftale med. Hos Tandlægerne i Ans har vi indgået aftale med Viborg og Silkeborg kommune således at børn bosiddende i disse kommuner får dækket tandbehandling med 100 % offentligt tilskud. Behandling af disse børn er derfor gratis for familien. Således har vi mere end 1.000 børn tilknyttet klinikken.
  

Kontakt med den kommunale tandpleje

Den kommunale tandpleje skriver som regel til forældrene allerede, når barnet er nul til seks måneder gammelt og fortæller om den kommunale tandpleje. Sundhedsplejersken har også mulighed for at arrangere, at tandplejen kommer på besøg i f.eks mødregruppen for, at informere om tænder og tandpleje. I kan dog som forældre også altid kontakte os, hvis I har spørgsmål om barnets tænder, kost og adfærd m.m.  Børn tilknyttet vores klinik vil blive kontaktet når barnet er imellem et og to år med henblik på at aftale det første tandlægebesøg.
  • Siden børnetandplejen blev indført ved lov i 1972, er antallet af huller hos 12 årige faldet i gennemsnit fra 8,8 % til 1,5 %.
Share