logo-400px

Porcelæns fyldninger

Porcelænsfyldninger anvendes, hvor der mangler så meget af en tand at plast ikke er stærkt nok til at sikre en lang holdbarhed.

Under lokalbedøvelse slibes tanden forsigtigt til den rette form og der tages et aftryk af tanden. Der fremstilles en midlertidig tand i plast. Aftrykket sendes på et dentallaboratorium, hvor teknikeren efter vore anvisninger fremstiller en porcelæns restaurering med den rette farve og facon. Du kommer ind på klinikken, hvor vi, efter at du er blevet bedøvet, tager den midlertidige tand af, desinficere tanden, indprøver porcelænet og bonder / limer dette fast i tanden. 

Dette er en meget holdbar og flot løsning af problemet.

Porcelæns kroner

Porcelænskroner anvendes, hvor der kun er meget lidt tand tilbage.

Under lokalbedøvelse slibes tanden forsigtigt til den rette form og der tages et aftryk af tanden. Der fremstilles en midlertidig tand i plast. 
Aftrykket sendes på et dentallaboratorium, hvor teknikeren efter vore anvisninger fremstiller en porcelæns krone med den rette farve og facon.
Du kommer ind på klinikken, hvor vi, efter at du er blevet bedøvet, tager den midlertidige tand af, desinficerer tanden, indprøver kronen og bonder / limer denne fast i tanden.

Procelæns broer

Porcelænsbroer anvendes, hvor der mangler 1-2 tænder i en tandrække, og hvor der er tænder på hver side af ”hullet” / de manglende tænder. Under lokalbedøvelse slibes tænderne, der skal bære broen, forsigtigt til den rette form og der tages et aftryk af tænderne. 
Der fremstilles en midlertidig bro i plast. Aftrykket sendes på et dentallaboratorium, hvor teknikeren efter vore anvisninger fremstiller en porcelæns bro med den rette farve og facon. 

Du kommer ind på klinikken, hvor vi, efter at du er blevet bedøvet, tager den midlertidige bro af, desinficerer tænderne, indprøver broen og bonder / limer denne fast i tanden. Broer i ren porcelæn kan – indtil videre - kun anvendes ved få manglende tænder, skal vi lave større broer, eventuelt en fuldkæbebro bruger vi metalkeramik broer

Porcelæns facader

Porcelænsfacader bruges til at genskabe knækkede eller slidte tænder, eller til at ændre en tands udseende. De er ultratynde, men meget stærke når de er blevet bonded til tanden. Man kan, populær sagt, sammenligne med at få lagt en ny emalje på, i den ønskede farve og facon – på forsiden af tanden.

Kosmetisk formning af tænder

Mindre skævheder og uregelmæssigheder kan ofte korrigeres med ”kosmetisk konturering”; med fine pudse instrumenter fjernes der en beskeden del af emaljen visse steder, og tandens udseende kan da ændres til noget mere regelmæssigt. Kosmetisk konturering kan tillige være en del af en blegnings behandling eller en kompleks behandling.

Share