logo-400px

Blødende tandkøb

Du kender det sikkert. Du står ved håndvasken og spytter ud efter at have børstet tænder. Men det du spytter ud har en rødlig farve på grund af blod i spyttet...

Hvis tandkødet er ømt og ofte bløder, når du børster dine tænder, er det tegn på at du har en tandkødsbetændelse. Heldigvis er det noget, du selv kan få bugt med ved at børste dine tænder oftere og mere grundigt. 

Årsag til tandkød der bløder
Tandkød der bløder skyldes betændelse i tandkødet. Betændelsen opstår typisk ved at madrester og bakterier får lov til at sidde i tandkødsranden alt for lang tid uden at blive fjernet. Blødningen er desværre et tegn på, at din mundhygiejne ikke er god nok.

Fjerner du bakterier og madrester ved regelmæssig brug af tandbørste, tandtråd og tandstikker, kan du holde dit tandkød sundt og rent. Rygning og hyppigt indtagelse af mad og drikkevarer med højt sukkerindhold er andre medvirkende årsager til blødende tandkød.

Stop blødende tandkød
For at få et sundt tandkød, må du yde en indsats. En indsats, der betyder at du børster dine tænder bedre, så bakterier og madrester bliver fjernet efter hver tandbørstning. Hvis det ikke hjælper efter en periode på ca. 2 uger, så få en tid hos os til en tandrensning og lidt information om, hvordan du forbedre din mundhygiejne.

Behandling af tandkødsbetændelse
Ved behandling af tandkødsbetændelse fjerner vi tandsten og bakteriebelægninger. Herefter pudser vi dine tænder og fyldninger og til sidst giver vi dig en instruktion i hvordan du selv holder blødende tandkød fra døren ved hjælp af god mundhygiejne hjemme hos dig selv.

Husk at supplere din tandbørstning med tandstikkere, små flaskerensere (interdental børster) eller tandtråd. En perfekt udført tandbørstning er nemlig desværre ikke nok til at fjerne alle de genstridige bakteriebelægninger mellem tænderne. Tandstikkere skal være trekantede i tværsnit og den brede ende vender du mod tandkødet.

Blødende tandkød og paradentose
Blødende tandkød bliver ofte omtalt i sammenhæng med paradentose. Det er der en god grund til, da tandkødsblødning og tandkødsbetændelse rent faktisk kan føre til den alvorlige tandsygdom paradentose.

Sagen er nemlig, at ubehandlet tandkødsbetændelse vil udvikle sig til paradentose senere hen. Det skal du undgå, da paradentose er en alvorlig lidelse, hvor du i sidste ende kan miste dine tænder.

Share