logo-400px

Bidskinne

- hovedpine og tyggesmerter kan fjernes
Mange mennesker lider af hovedpine, tyggesmerter og smerter i kæbeledddene på grund af problemer med bidfunktionen. Nogle skærer eksempelvis tænder i søvne, slider hårdt på deres tænder og overbelaster muskler og led. I mange tilfælde kan en individuelt tilpasset bidskinne afhjælpe problemerne.

Aftal en tid for en drøftelse af om en bidskinne er løsningen på dine problemer med hovedpine og tandslid med mere.

Bidskinnens funktion er at regulere og beskytte den måde, man bider sammen på. 

Hovedpine 

Hovedpine kan have mange forskellige årsager. Ofte er det overset, er at hovedpine kan skyldes spændinger omkring kæbeleddet eller tyggemusklerne afledt at du skærer tænder.

Spænder du i tyggemusklerne eller skærer tænder, så er det klogt at gøre noget ved det ‒ ellers kan tænderne med tiden nedslides totalt. Des før du sætter ind overfor problemet, jo nemmere er det typisk også at behandle og forebygge permanente skader på dine tænder.

Skærer du tænder?

Hvis skærer tænder om natten, kan det resultere i en række symptomer, som vi kender:

  • Smerter eller ømhed i kæberegionen.
  • Følelsen af at være uudhvilet, når man vågner om morgenen.
  • Nakkespændinger og andre symptomer i samme region.
  • Isninger i tænderne.
  • Slid på tænderne.
  • Hovedpine/migræne ‒ især om morgenen.

Bidfunktionsproblemer kan også resultere i symptomer såsom knæklyde fra kæbeleddene, svimmelhed, tinnitus, ansigtssmerter, øresmerter eller klikken for ørene.

Bidskinnen

Bidskinner kan til tider afhjælpe hovedpine og migræne ud over, at de kan forebygge nedslidning af tænderne, som følge af tandpres. Bidskinnen kan stoppe tandslid, smerter fra tyggemuskler, hovedpine mm.

Hovedpine og smerter fra tyggemusklerne som følge af tandpres kan ofte undgås ved, at du sover med en refleksfrigørende bidskinne om natten.

Bidskinnen kan samtidig forebygge eller standse eventuel nedslidning af tænderne.

Der kan derfor være stort udbytte ved at benytte bidskinnen, men mange kender ikke årsagen til symptomerne og tænker derfor heller ikke på en bidskinne som en mulig løsning på problemer med f.eks. hovedpine.

Tilskud

Tilskud: For medlemmer af Sygeforsikringen Danmark (gruppe 1, 2 og 5) kan der opnås et tilskud på 450 kr. til en bidskinne.

Share